taisto vanhapelto

Ideologiat ovat vaarallisia

 

Tiedossa ei vielä ole ovatko/olivatko Sri Lankan pomminasettajat vain vihan riivaamia pelkureita, vai ideologian pilaamia surkimuksia. Usein mediassa sellaisia raakalaisia ja murhaajia kutsutaan taistelijoiksi.  Isisiin liittyneet joukkomurhaajat saivat ja edelleen saavat aivan väärän nimityksen, kun heitä kansainvälisessä mediassa kutsutaan taistelijoiksi. Taistelija - sanaan liittyy jotain ylevää: Isisin rääpäleissä ei ole mitään ylevää.  Isoon osaan heistä on taitavasti juurrutettu ideologia, joka estää ajattelun, hiljentää omatunnon ja vapauttaa valloilleen alhaiset vaistot ja teot.

Pidin 1995 Moskovan yliopiston järjestämässä kansainvälisessä kasvatusalan konferenssissa esitelmän. Minua ennen puhui Pohjois-Korean edustaja, joka korosti kasvatuksessa kaikkein tärkeintä olevan ideologian juurruttaminen jo pienestä pitäen. Hän sai komeat aplodit. Omassa esityksessäni pidin kaikkein pahimpana ja vaarallisimpana kasvatuksena ideologiaan juurruttamista.  Sain komeat aplodit.

Pidän edelleen erityisen järkyttävänä lapsen kasvattamista johonkin ideologiaan.  Se estää erinomaisesti häntä ajattelemasta ja ennen muuta tuntemasta. Jopa täydellinen kasvattamattomuus on verrattomasti parempaa - kuten vaikkapa Huckleberry Fin esimerkkinä viestii. 

Olen asunut ja tehnyt töitä Sri Lankassa ja siitäkin syystä tunnen syvää surua tapahtuneista järjettömistä raakuuksista.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Luukkanen blogissaan jeesustelee kristittyjen uhrien marttyyriudella.

Ehkäpä murhaajat kokivat kristityt matuiksi, joita saa ja pitääkin tuhota?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Olen ymmärtänyt että suurin osa kristityistä on Tamileja, eli ihan Sri Lankan kantaväestöä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ei taida tamilit asua viiden tähden hotelleissa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kauan on tiedetty, että nämä surkimukset saavat raaoille teoilleen kansainvälistä näkyvyyttä ja mukamas oikeutusta.
Minkäs teet, media raatelee kaiken, mistä saa rahaa.

Toimituksen poiminnat