taisto vanhapelto

Ökyrikkaat ammattiliitot kyykyttävät eduskuntaa, hallitusta, yrityksiä ja kansaa

 

Tältä näyttää:

parlamentaarista ja demokraattista päätöksentekoa kunnioittamattomat, rahassa kylpevät, äärikapitalistiset, diktatoriset ammattiliitot ovat vuosikausia pitäneet valtaa Suomessa ja estäneet maan ja kansalaisten vaurastumisen sekä hyvän työllisyyden. Taantumukselliset, äärikonservatiiviset ammattiliitot sabotoivat edistyksellisen kehityksen ja innovaatiot kuin myös investoinnit ja työntekijöiden palkkaamisen.

Nykyisellä menolla Suomen taantumuksellisuus on turvattu: jäämme historiaan malliesimerkkinä päätöksentekoon ja uudistumiseen kykenemättömästä sosialistisesta valtiosta, joka ei kaihtanut panna itseään polvilleen - niskalaukauksia sentään ampumatta.

 

Miten on?

Ammattiliitot, vaikka eivät kunnioitakaan parlamentaarista päätöksentekoa, hallitusta ja eduskuntaa, itsevaltiaina luulevat ja kenties jopa uskovat ajavansa työttömien asiaa. Se on jossain määrin kunnioitettavaa, koska aiemmin ammattiliittoja eivät työttömät ja työllisyys kiinnostaneet.

 

Miten tulisi olla?

Ammattiliittojen pitäisi rahan kahmimisen, verovapaan omistamisen, sijoittamisen, pomojen ja kiihkoilevien toimitsijalaumojen ruhtinaallisen palkitsemisen sijasta kyetä tutkailemaan myös yhteiskunnan kokonaista tilaa ja toimia yhteiskunnan, maan menestyksen ja jäsenistönsä hyväksi.

 

Onko todennäköistä, että muutos tapahtuisi?

Todennäköisyys on huono, koska ammattiliitoissa toimivat ovat ennen muuta oman edun tavoittelijoita, toiseksi - vastakkainasettelun edistäjiä.

 

Voisiko maata ammattiliittojen sijasta johtaa eduskunta ja hallitus?

Olisi aivan valtava yllätys, jos voisi. Johtajuus vaatisi parlamentaarisessa systeemissä äänien kalastelun sijasta vakaata aatetta, visiota, päämäärään pyrkimistä, keskustelu- ja neuvottelutaitoja, jopa kompromisseihin suostumista. Sellaista johtajuutta ei kansalainen, joka markkina- ja viihdehumussa vaeltaa, ymmärrä eikä kannata. Ei hyvältä näytä!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Samoilla linjoilla. Ay-liike on muuttunut kehityksen jarruksi. Sen edistyksellinen merkitys meni jo vuosikymmeniä sitten.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Niin se on, että vuosikymmeniä sitten AY-liike oli tarpeen ja sai aikaan parannuksia.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"vuosikymmeniä sitten AY-liike oli tarpeen"

Silloinkin moni valitti, että sen aika on jo ohi. Ehkä 2038 muistellaan, että 20 vuotta sitten oli hyvä, kun oli AY-liike..

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Useimpien viisaiden mukaan jäykät työmarkkinat ovat suurin syy työttömyyteen ja jäykkien työmarkkinoiden syyhän on ammattiliittojen liiallinen valta ja painoarvo poliittisessa päätännässä yhdistettynä poliittisiin puolueisiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Voisiko maata ammattiliittojen sijasta johtaa eduskunta ja hallitus?"

Voisiko maata eduskunnan ja hallituksen sijasta johtaa ammattiliitot.

Tuntuu nimittäin siltä että ammattiliitoilla on kaikki se valta mitä hallituksella ei ole.

On parempi että sellainen hallitsee jolla valta oikeasti on.
Eihän siitä mitään tule jos joku vallaton tai "puolivallaton" yrittää hallita.

-------------------

Ymmärsin niin että ammattiliitoilla olisi heidän omasta mielestään parempi aktiivisuusmalli kuin mitä se on minkä hallitus esitti, eduskunta hyväksyi ja presidentti allekirjoitti.

Ammattiliitot sopivat eläkeuudistuksesta keskenään, he myös neuvottelivat sen kiky- sopimuksen, jota hallituksen aktiivisuusmalli heidän mielestään nyt rikkoo.

------------------

Ammattiliitoilla voi todella olla paremmat kyvyt tehdä työelämää koskevia uudistuksia kuin mitä hallituksella. Saattaa olla jopa niin että ammattiliittojen neuvottelemat työelämää koskevat sopimukset ovat parempia ja tomivat paremmin kuin hallituksen tekemät.

Miksi ei siis kuunnella ammattiliittoja tässä työttömien aktivointi-asiassa. Ei voi olla niin että ammattiliitot tekisivät tahallaan työttömien edun vastaisia sopimuksia.

Saattaa olla niin että ay- väki yksinkertaisesti tietää paremmin ja tietää että hallituksen aktiivisuusmalli on susi. Kannattaa siis kunnella heitä ja heidän esityksiään.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Missä vaiheessa ammattiliitoilla on ollut huolta esim. massiivisesta teollisten työpaikkojen häviämisestä maastamme tai maan kilpailukyvystä ?

Milloin julkisten alojen ammattiliitot ovat olleet huolestuneita esim. siitä, miten heidän palkankorotuksensa rahoitetaan ? Julkisen sektorin valtava palkkasumman kasvu ilman mitään pienintäkään talouskasvua rahoitettiin v. 2008-2017 välillä...... ? Aivan oikein, 100 % muiden, kuin julkisen sektorin työntekijöiden veronkorotuksin - tuona aikana ja pääosin tulevaisuuteen siirretyin veronkorotuksin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Missä vaiheessa ammattiliitoilla on ollut huolta esim. massiivisesta teollisten työpaikkojen häviämisestä maastamme tai maan kilpailukyvystä ?"

Ammattiliitot ovat kieltämättä olleet vastuuttomia tässä asiassa, ovat kai luottaneet että nämä kilpailukykyongelmat hoituvat sitten devalvaatioiden kautta, kuten ne on sitten hoidettukin.

Ammattiliitot ovat kuitenkin olleet sen uudistuksen takana mikä teki devalvaation käytön mahdottomaksi. Varmasti ne myös tuntevat osaltaan vastuuta kilpailukyvystä, sillä kyllä he tämän asian tietää ja ymmärtää yhtä hyvin kuin me kaikki muutkin.

Nythän sanotaan että kilpailukyky on palautunut, vienti vetää ja osaavista työntekijöistä, siis sellaisista joille yrityksillä on käyttöä, on nyt pula.

Näin on siis tapahtunut ilman devalvaatiota. On siis puppupuhetta se että Suomi ei selviä ilman devalvoitavaa valuuttaa.

Toki nyt on niin että vielä ei ole selvitty. Valtion budjettia rahoitetaan vielälkin velaksi, mutta syynä on etupäässä se että hallitus on muodostettu sellaisista puolueista joiden äänestäjäkuntaan kuuluu maan suurimmat tulonsaajat.

Hallitus yrittää pitää äänestäjänsä tyytyväisinä, joten näitä suurituloisia joita voitaisiin verottaa, ei veroteta, vaan heille tarjotaan verohelpotuksia.

Hallitus yrittää kuristaa biudjettivajetta leikkaamalla oppositiopuolueiden käyhien äänestäjien tukimäärärahoja, eikä budjetin tasapainottaminen onnistu pelkästään näillä leikkauksilla.

Asia on todellinen ongelma, sillä nousukaudella pitäisi budjetti saada nopeasti tasapainoon ja ylijäämäiseksi, jotta entisiä velkoja päästäisiin maksamaan pois ja päästä tällä tavalla valmistautumaan seuraavaan laskukauteen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #12

Hyvänen aika Arto, ylisuurten palkankorotusten devalvoituminen kesti 10 vuotta ja aiheutti kansantaloudelle käsittämättömän suuret vahingot, joka heijastuvat vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Suomen BKT on nyt kasvusta huolimatta edelleen 2007 tasolla ja viennin arvo vielä roimasti v. 2007 alapuolella.

"Ammattiliitot ovat kuitenkin olleet sen uudistuksen takana mikä teki devalvaation käytön mahdottomaksi. Varmasti ne myös tuntevat osaltaan vastuuta kilpailukyvystä, sillä kyllä he tämän asian tietää ja ymmärtää yhtä hyvin kuin me kaikki muutkin."

Tähän et nyt kyllä usko itsekään !

Nykyinen hallitus painii vielä lilliputtimaisten ongelmien kanssa verraten seuraavien 2020-2030 lukujen hallitusten haasteisiin. Uskaltaisin väittää, että tuolloin aktivointimalli tuskin nousisi merkittävyydessään frameille omassa kokoluokassaan ja pelkästään periaatteellisin sapelinkalisteluin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Hyvänen aika Arto, ylisuurten palkankorotusten devalvoituminen kesti 10 vuotta ja aiheutti kansantaloudelle käsittämättömän suuret vahingot, joka heijastuvat vielä pitkälle tulevaisuuteen."

Olet oikeassa, palkkoja olisi heti laman alettua pitänyt alkaa leikkaamaan, eikä vasta kymmenen vuoden päästä aloitella totuttelemaan palkkamalttiin. Asiassa on vielä opettelemista, mutta toivottavasti uppoavan valuutan politiikka ei enää koskaan palaa.

"Suomen BKT on nyt kasvusta huolimatta edelleen 2007 tasolla ja viennin arvo vielä roimasti v. 2007 alapuolella."

Niin, ja hallitus lainaa edelleen syömärahaa ja ammattiliitot pullistelevat ja paukuttelevat henkseleitä kun työvoimapula uhkaa. Asian voisi ratkaista massiivinen työperäinen maahanmuutto, jos työtilaisuuksia kerran on tarjolla, mutta niihin ei löydy Suomesta tekijöitä.

"Tähän et nyt kyllä usko itsekään !"

Camoon, eivät AY- pomot mitään idiootteja ole ja nämä asiat ymmärtää kyllä vähemmälläkin älyllä. Ongelma taitaa olla siinä että nämä ammattiliitot ovat kuin ovatkin demokraattisia ja niissä pitää tehdä miten isäntä, eli jäsenistö tahtoo. Nämä näkyvillä olevat johtajat eivät kumminkaan ole muita kuin palkkarenkejä ja ne tekee mitä isäntä käskee, tai muuten voi tulla potkut.

Se mitä tässä tarvittaisiin olisi kansalaisten oikea valistaminen, mutta kun on näitä kaikenlaisia kansankiihottajia jotka vievät sen tilan mitä valistuksen ja sivistyksen jakajilla pitäisi olla.

"Nykyinen hallitus painii vielä lilliputtimaisten ongelmien kanssa verraten seuraavien 2020-2030 lukujen hallitusten haasteisiin. Uskaltaisin väittää, että tuolloin aktivointimalli tuskin nousisi merkittävyydessään frameille omassa kokoluokassaan ja pelkästään periaatteellisin sapelinkalisteluin."

Aktiivimalli olisi hyvä toteuttaa sillä tavoin kuin AY- liike haluaa, se olisi nyt parasta. Hallituksen olisi nyt parasta nöyrtyä, se olisi Suomelle parasta.

Itse olen sitä mieltä että työttömiä on syytä aktivoida, mutta siitä ei pitäisi tällä tavalla riidellä että miten se tehdään, annetaan AY- väen päättää, kuten ne päättivät eläkeuudistuksesta ja kikystäkin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"On parempi että sellainen hallitsee jolla valta oikeasti on".

Kiintoisa ajatus, mutta tuskinpa menee kaupaksi. Jos vallan ottaa vastaan näkyvästi, mukana tulee myös vastuu. Siksi pyritään käyttämään valtaa ja sysimään se vastuu muille. Eivätkä ammattiliitot suinkaan ole ainoa taho, joka näin menettelee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos vallan ottaa vastaan näkyvästi, mukana tulee myös vastuu."

Tuo vastuunkanto oli varmaan vitsiksi tarkoitettu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #10

Ei ole vitsi. Kyllä hallitusvallan haltija katsotaan vastuulliseksi, usein jopa sellaisiinkin asioihin joihin hallintovallan haltija ei voi vaikuttaa. Kokonaan toinen asia on, miten tämä vastuu realisoituu vai realisoituuko lainkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #18

Juuri niin, jos vastuu ei tarkoita mitään niin se on vitsi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nykyisen taloudellisen alamäen arkkitehtina hääri Jyrki Katainen. Kataisen vastuuton lupaus palkankorotuksista "Sari Sairaanhoitajalle" vaalivoiton toivossa, sysäsi liikkeelle palkankorotuskierteen jonka seurauksena Suomen kilpailukyky merkittävästi heikkeni. Samaan aikaan porvarihallitus VV-ministerinään Katainen jakoi verohelpotuksia hyvätuloisille ja kun nuo verohelpotukset rahoitettiin velkarahalla niin tässä sitä sitten ollaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikä puolue oli Kataisen apuri hallituksessa?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Vastauksena kysymykseenne (vaikka se ei ollut minulle kohdistettu). SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto. Kaikki yhdessä. Ne veivät ja Katainen välillä vähän vikisi, mutta ei halunnut riskeerata pääministerin pestiään ja panosti lähinnä komissaarin paikan tavoitteluun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #11

Koeta nyt vähän muistella.

Kyllähän se oli Katainen joka niitä palkankorotuksia sairaanhoitajille ajoi. Toki muutkin sitten halusivat lisää palkkaa, kun se Sarikin sai lisää palkkaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kyllä, vuoden 2007 vaalikamppanjassa kokoomus oli keksinyt olevansa työväenpuolue ja vaati tarmokkaasti valtavaa korotusta sairaanhoitajille. Palkankorotukset tulivat sairaanhoitajille ja kaikille muillekin, minun palkkani nousi silloin 10%.

Samaan aikaan alkoi vuoden 2008 lama. Ironista siis tosiaan on, että kokoomus on suomen nykytilan suhteen yksi selkeä pääarkkitehti. Mutta Kataisen oli uransa takia voitettava vaalit (jäivät niukasti kakkoseksi 2007 mutta voittivat) että pääsevät hallitukseen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Eikö sairaanhoitajille olisi saanut maksaa palkkaa !

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Rivijäsenet eivät ole koskaan päässeet äänestämään liittojen ja keskusjärjestöjen johtajien valinnasta. Ne tehdään suljettujen ovien hämärissä. Liittoihin kuulumattomilla ei ole tähän senkään vertaa valtaa. Millaista demokratiaa tämä on?

Pekka Iiskonmaki

''Ökyrikkaat ammattiliitot kyykyttävät eduskuntaa, hallitusta, yrityksiä ja kansaa''

Pieni ylinopeus aiheuttaa veret seisauttavan sakon.

AY -liike saa mellastaa ja aiheuttaa monia kuolokolareita ja useat vammautuu.

Toimituksen poiminnat