taisto vanhapelto

Paavo Väyrynen kamppaili Niinistön hyväksi

 

Europarlamentin istuva jäsen, Keskustapuolueen arkistoihin kirjattu kunniapuheenjohtaja, Kansalaispuolueen (mihin puolueeseen tavalliset kansalaiset kelpaavat vain tukijäseniksi) perustaja, moniottelija Paavo Väyrynen tuli kampanjoineeksi  Sauli Niinistön hyväksi moittimalla ja kritisoimalla häntä kiihkeästi koko kamppailunsa ajan, vieläpä tosiasioiden vastaisesti - ja tavanomaisesti kehumalla itseään sekä varmaa pääsyään toiselle kierrokselle. Kampanja toimi täydellisesti: Sauli Niinistö tuli valituksi valtavalla äänimäärällä. Todistaneeko tulos, että ihmiset osaavat ajatella ja arvioida?

Vaali-illan haastatteluissa Merja Kyllönen ja Tuula Haatainen julistivat toistuvasti Niinistön omaksuneen vasemmistolaiset arvot ja ratsastaneen niillä presidentiksi. Toistivat myös, että Niinistö on NATO-vastainen; on sanonut EI NATOLLe. Nämä naiset harrastivat selvää propagandaa ja pelasivat väyrysmäistä peliä. Tämäkin tuottanee vastareaktion, joka ei ole propagandistirouvien tavoitteiden mukainen.

En oikein ollut kenenkään ehdokkaan suosija enkä Huhtasaaren varsinkaan. Olen kuitenkin iloinen, että Huhtasaari voitti Väyrysen ja muut poliittisen leivän juurena pitkään vaikuttaneet. Huhtasaaren menestyksellä voisi parhaimmillaan olla kirkastava ja varsinkin puheita selkeyttävä vaikutus.

Tunnustan pitkän epäröinnin ja pohdiskelujen jälkeen äänestäneeni Niinistöä - en siksi että hän olisi niin ylivoimaisen hyvä, mutta oli tästä ehdokasvalikoimasta ainoa, jota voi kohtuullisen hyvillä mielin ja toiveikkaana äänestää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat