taisto vanhapelto

Kaikki muut paitsi Kansalaispuolue ovat kansalaispuolueita

 

Kansalaispuolueen jäseneksi  puolue hyväksyy vain EU-parlamentin ja/tai Suomen eduskunnan entiset tai nykyiset jäsenet; muut puolueet hyväksyvät demokraattisesti.  Kansalaispuolue näyttää olevan konklaavimenetelmään nojaava eliittiryhmä, joka on kansalaisten tavoittamattomissa. Asiantuntijäseneksi kyllä kelpaa kuka vain höynäytettävissä oleva pyrkyri ja kannatusjäseneksi jokainen uskovainen.  Puolueen perusti Keskustapuolueen kunniapuheenjohtaja, joka tekojensa ja puheidensa perusteella näyttää tietävän olevansa kaikkia muita politiikan harrastajia ja tekijöitä ylivoimaisesti etevämpi, suorastaan Suomen Pelastaja ja Vapahtaja. Opetuslapsiakin on yllättäen löytynyt ja taatusti löytyy se 20 000, mikä tarvitaan taas kerran presidentiksi pyrkimiseen.

No, onhan meillä maapallolla muitakin valioita, kuten Erdogan; Trump, Putin ja Kim Jong Un.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Rooman keisari Augustus, jonka senaatti oli julistanut jumalaksi, sanoi, että Rooma on tasavalta ja hän on vain kansalainen.

Paavo on omien sanojensa mukaan vain "Jumalan valitsema johtamaan Suomen kansaa", joten verrattuna Augustukseen, kansalaispuolueen nimi on täysin sopiva.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Epäilemättä oli kauaskatsoinen ja halusi välttää Perussuomalaisten katastrofin.

Kysehän ei sinällään ole demokratian puutteesta vaan siitä, että äänestäjille tarjotaan valmis paketti, jonka voivat valita tai eivät, yhtä lailla kuin henkilöidenkin kohdalla. Hallinta paketin sisällöstä halutaan säilyttää. Tällä ehkäistään se, että puolueen uudet jäsenet vähitellen kehittäisivät siitä jotain perustajiensa ja alkuperäisen tarkoituksensa vastaista, kuten sinällään on ehkä useimmille puolueille tapahtunut. Käytännössä yhteen henkilöön henkilöityneen puolueen kohdalla tämä on ymmärrettävä valinta, joskin todellakin saa pohtimaan, onko järkevää perustaa puoluetta henkilölle. Jos ei siis Pohjois-Koreassa eletä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Paavon puolue yhtä hyvä kuin persujenkin oli -03-17
Vain yksi "pieni" este. Eduskunnassa on 8 muuta puoluetta vastassa.
Perustuslain mukaan päätöksien ,lakien on oltava eduskunnan enemmistön hyväksymiä.

JK.Ja -08 jälkeen Lissabonin sopimus. Eduskunta/Hallituspuolueet ja pääministeri päättää,presitentti ei päätä mitään ilman edm.hyväksyntää.
Kekkosen aika meni jo 2008.

Toimituksen poiminnat