taisto vanhapelto

Presidentti Putinin muisti on erinomaisen valikoiva

 

Tänään YLE1:n klo 18 uutisissa Putin voitonpäivän puheessaan Punaisella torilla muisteli, kuinka rasistinen ja fasistinen mahti alkoi Euroopassa nousta 1930 luvulla, eivätkä johtavat eurooppalaiset valtiot tehneet mitään. Uutistenlukija sanoi Putinin jättäneen mainitsematta etupiirisopimuksen Saksan kanssa. Yhteistyösopimus pian toteutui Neuvostoliiton hyökätessa Puolaan samanaikaisesti Saksan kanssa  (Neuvostoliiton hirvittävässä sotarikoksessa  n. 20 000 puolalaista upseeria ja älymystön edustajaa  joukkoteurastettiin). Putin unohti myös USA.n ja Britannian jättimäisen, jopa käsittämättömän suuren sotilasavun, jonka valtavan merkityksen sentään Stalin tunnusti.

Todennäköisesti Putin ei ole tietämätön, vaan ainoastaan turhan vaatimaton: yksi johtava eurooppalainen valtio siis todella teki  jotain - Stalinin johtama Neuvostoliitto teki veljellisen Euroopan jakosopimuksen Hitlerin Saksan kanssa!  Sopimukseen perustuen Neuvostoliitto hyökkäsi itäiseen Puolaan, miehitti Baltian maat ja hyökkäsi Suomeen. 

Tavallisessa arkikielessä missä tahansa historiaa tuntevassa maassa tuollaista puheenpitoa sanottaisiin valehteluksi, mutta sellainen ei politiikassa ole soveliasta, enkä sanaa käytä; venäläisittäin puhe oli varmasti arvostettavaa valtiollista propagandaa; kenties löytyy niitäkin, jotka hyväksyvät puheen diplomatian verhoamaksi tavanomaiseksi käytännöksi.

YLE:n klo 20.30  uutisissa ei Putinin puhetta eikä unohdusta enää esitetty eikä mainittu. Miksi se jätettiin pois?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän EliseVartiainen kuva
Elise Vartiainen

Maailmanmenoa seuratessa näyttä siltä, että kaikenlaiseen valtaan pääsemiseen, erityisesti Suomessa julkiseen vallankäyttöön valikoituville henkilöillä on tarvetta ja käyttöä "erinomaisen valikoivalle muistille"

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Päiväuutisten lukijalta terävä huomautus ja kiinnitin samaan huomiota.

En katsonut 20.30 uutisia mutta kommentin mahdollinen poisjäänti kertoo sensuurista. Todennäköisesti tarpeeksi monet korkeassa asemassa olevat venäjäystävät ovat soittaneet YLEen ja vaatineet jutun oikaisua.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Presidentti Trumpiin liitettiin termi - valikoiva totuus. Siitä nousi melkoinen kohina Suomessakin. Kun naapurimaan presidentti puhuu valikoivaa totuutta, paljonkertova hiljaisuus vallitsee. Onko hiljaisuuden päällimmäisenä syynä, että naapurin käytäntöön on perin juurin totuttu? Vai onko maineikas neuvostovastaiseksi leimaaminen taas heräämässä?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Muualla poliitikot ovat rehellisempi, sentään valikoiva totuus.
Suomessa he puhuvat suorastaan muunneltua totuutta.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Freddy Van Vonterghem,

kirjoituksessani en esittänyt mielipiteitä, vaan tiedetyt ja yleisesti tunnetut tapahtumat sekä kysymyksiä. Te toteatte suomalaisten poliitikkojen puhuvan suorastaan muunneltua totuutta. Kuulosta helpolta heittolaukaukselta. Voisitteko esittää esimerkin tai jopa todisteen: olettehan poliitikko.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #5

Neuvostoliitolla oli tietävästi isot toleranssit, Puolalaisten mukaan Katynin joukkomurha 20.000, Neuvostoliiton mukaan vajaa 2000.

Auswitch Puolalaisten mukaan 1.000.000, Neuvostoliiton mukaan 3.000.000.

Jostain syystä Katynin osalta uskomme Puolalaiset ja Auswitchin osalta uskomme Neuvostoliito.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto Vastaus kommenttiin #7

Taisitte käsittää väärin: kysyin esimerkkiä tai todistetta väitteeseen suomalaisten politiikkojen suorastaan muunnellun totuuden puhumisesta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #8

Mitkä todisteet?

Laitoin esimerkki vaihtoehtoisista faktoista.

Mille todistat?

Emme kumpikaan olleet läsnä Katynissa eikä Aushwichissa.

Uskomme se mitä haluamme uskoa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Venäläisistä historian oppikirjoista on jo poistettu maininnat Molotov-Tribbentrop sopimuksesta. Putin on lukenut vain tämän uuden totuuden historiankirjaa! Siitä johtunee hänen unohduksensa myös Yhdysvaltain sotilas- ja elintarvikeavun merkityksestä sodan lopputulokseen! Kunnian hamuaminen vain itselleen lienee inhimillinen erehdys.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Pohjoisella Suomella ei tainnut olla paljonkaan merkitystä suurvaltojen mittelyssä. Baltian maat olivat paljon tärkeämpiä, koska rintamalinja kulki niiden kautta. Stalin oli kyllä niin ovela, että pelasi vain aikaa Molotov-Ribbentrop-sopimuksella, koska tiesi, ettei hänen armeijansa ollut valmis taistelemaan Saksaa vastaan. Nollien määrillä uhrien lukumäärissä ei myöskään taida olla paljonkaan merkitystä, koska puhutaan vain käsittämättömän suurista luvuista.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ainakin Petsamon nikkelillä oli merkityksensä strategisena raaka-aineena, Jäämeri oli tärkeä kuljetusväylä ja Murmansk oli eräs länsiliittoutuneiden lend lease -apua vastaanottavista satamista, jatkeenaan Muurmannin rata.

Toimituksen poiminnat